programma zondag 27 augustus

dameskoers incl. wouws kampioenschap
Grote Prijs Jumbo Wouw

LET OP!

Om je in te schrijven voor het Wouws Kampioenschap moet je jezelf óók inschrijven voor de Dameskoers. Je moet jezelf dus op twee plaatsen inschrijven!

De dameskoers is toegankelijk voor alle dames die geen proflicentie hebben. Dus je kunt starten op een dagkaart, met een licentie bij KNWU/BWF of TMZ.

Voor een overzicht van alle regels verwijzen we je graag naar de website van Trimbelangen Midden Zeeland.

Wouws kampioenschap

Het Wouws Kampioenschap wordt tegelijkertijd verreden met de Dameskoers, alleen is er een apart klassement voor rensters die geboren, wonen of hebben gewoond in de oude gemeente Wouw (Heerle/Moerstraten/Wouwse Plantage). Daarnaast mag je géén licentie hebben om in aanmerking te komen voor de titel Wouws kampioen.

VOORWAARDEN DEELNAME

Om Wouws kampioen te kunnen worden moest je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je mag niet in het bezit zijn van een licentie;
 • Je moet jezelf inschrijven voor de Dameskoers via het algemene inschrijfformulier voor de website middels de knop hierboven ‘Direct inschrijven Dameskoers’) én jezelf apart inschrijven voor het Wouws Kampioenschap via de knop ‘Direct inschrijven Wouws Kampioenschap);
 • Je moet in één van de 4 kerkdorpen (Wouw, Wouwse Plantage, Heere, Moerstraten) wonen, gewoond hebben dan wel geboren zijn;
 • Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 14 augustus .

D-categorie
Grote Prijs Hoevekestijn

De D-categorie is een categorie waar alleen aan deel te nemen is o.b.v. een licentie, voor verder info daarover zie site tmzzeeland.nl

amateurs
Grote Prijs Rullens Bike Totaal

Aan de amateur wedstrijd kunnen zowel KNWU-leden met een amateur/sportklasse-licentie deelnemen als renners met een licentie van bonden zoals BWF en TMZ.

Voor een overzicht van alle regels verwijzen we je graag naar de website van Trimbelangen Midden Zeeland.

Dikke Banden Race
grote prijs lokaal inkopen wouw

Wat is er nu leuker dan op een afgesloten koers een wedstrijdje fietsen tegen je leeftijdsgenoten? Dat KAN bij de “Grote Prijs Lokaal Inkopen Wouw” dikke bandenwedstrijden die in vier leeftijdscategorieën wordt gereden. Je kunt meedoen op je gewone (school)fiets, met banden die minimaal 28 mm breed zijn. Je neemt het op tegen je leeftijdsgenootjes uit Wouw en de regio. Racefietsen zijn verboden. De wedstrijd gaat over een aantal ronden op het afgesloten wielerparcours. Ter bescherming van jezelf krijg je van ons een echte fietshelm te leen.

De wedstrijden is bedoeld voor jongens en meisjes in drie categorieën verdeeld per geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen, het doel is namelijk om kinderen zonder licentie/lidmaatschap te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen.

 • Categorie 1: Geboren in 2017 of 2018 (starttijd 15.15 uur)
 • Categorie 2: Geboren in 2015 of 2016 (starttijd 15.30 uur)
 • Categorie 3: Geboren in 2013 of 2014 (starttijd 15.45 uur)
 • Categorie 4: Geboren in 2011 of 2012  (starttijd 16.00 uur)

Door deel te nemen aan deze wedstrijd doe je automatisch mee aan Het Fietstalent van Roosendaal. De organisatoren geven de uitslag door en de tussenstand zal gedeeld worden via de facebookpagina van de Roosendaalse Wielerzomer. Zo kan je zien of jij en je vrienden goed bezig zijn. De einduitslag wordt bepaald op de Finaledag. De Finaledag wordt georganiseerd door het Wielerplatform en hiervoor kan je ook inschrijven via deze link.

s|P Koers incl. wouws kampioenschap
Grote Prijs Jack van Gastel

LET OP!

Om je in te schrijven voor het Wouws Kampioenschap moet je jezelf óók inschrijven voor de S/P-koers. Je moet jezelf dus op twee plaatsen inschrijven!

S|P koers

Aan deze S/P-wedstrijd kunnen renners deelnemen met een S/P- licentie, dan wel kan er op een dagkaart gereden worden.

Inschrijven voor deze S/P koers kan via bovenstaande button. Voor een overzicht van alle regels verwijzen we je graag naar de website van Trimbelangen Midden Zeeland.

Wouws kampioenschap

Het Wouws Kampioenschap wordt tegelijkertijd verreden met de S/P-koers, alleen is er een apart klassement voor renners die geboren, wonen of hebben gewoond in de oude gemeente Wouw (Heerle/Moerstraten/Wouwse Plantage). Daarnaast mag je géén licentie hebben om in aanmerking te komen voor de titel Wouws kampioen.

VOORWAARDEN DEELNAME

Om Wouws kampioen te kunnen worden moest je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je mag niet in het bezit zijn van een licentie;
 • Je moet jezelf inschrijven voor de S/P-wedstrijd via het algemene inschrijfformulier voor de website middels de knop hierboven ‘Direct inschrijven S/P-koers’) én jezelf apart inschrijven voor het Wouws Kampioenschap via de knop ‘Direct inschrijven Wouws Kampioenschap);
 • Je moet in één van de 4 kerkdorpen (Wouw, Wouwse Plantage, Heere, Moerstraten) wonen, gewoond hebben dan wel geboren zijn;
 • Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 14 augustus .

Inschrijfformulier Wouws kampioenschap

Let op! Om mee te kunnen doen aan het Wouws Kampioenschap moet je jezelf aanmelden via onderstaand formulier én aanmelden voor de Dameskoers (bij de dames) of de S/P-koers (bij de heren)!

Inschrijfformulier Dikke Banden Race

Wat leuk dat je mee wil doen met de Dikke Banden Race! Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving in je e-mail inbox.

In memoriam:

Jack van Gastel

Afgelopen voorjaar overleed, tot ons grote verdriet, ons commissielid Jack van Gastel. Jack werd slechts 62 jaar oud.

Vanaf de herstart van de Ronde van Wouw/Wouwswielerweekend in 2019 maakte Jack deel uit van het organiserende comité. Jack was verantwoordelijk voor de facilitaire zaken en in die hoedanigheid zorgde hij onder andere voor de opbouw van het parcours, het plaatsen van dranghekken, het ophangen reclameborden en het mede regelen van de verkeersveiligheid op en rondom het parcours. Daarnaast was hij altijd bereid om andere hand- en spandiensten te verlenen voor het wielerevenement. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem.

Jack was één van de steunpilaren van de organisatie, een stille maar erg belangrijke kracht die zelf liever op de achtergrond bleef. Een grote, sterkte, stoere kerel, maar ook een man met een hart van goud die voor iedereen altijd klaarstond en zichzelf volledig wegcijferde.

Als wielercomité gaan we hem enorm missen; niet alleen als waardevolle kracht, maar vooral ook als liefdevolle, warme en betrokken persoonlijkheid.

Als dank voor alles en ter nagedachtenis aan hem, zullen we blijvend de wedstrijd tijdens het WouwsWielerweekend in de S/P-categorie, tevens de strijd om het Wouws Kampioenschap bij de heren, naar hem vernoemen. Een eerbetoon dat hij meer dan verdiend heeft: de Grote Prijs Jack van Gastel.

We zouden het bijzonder waarderen als u aanwezig bent bij deze wedstrijd, welke op zondag 27 augustus a.s. om 16.30 uur van start gaat bij Café Zalen Donkenhof.

Vanaf deze plek wenst het comité zijn vrouw Jenny, zijn kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden nogmaals alle sterkte en kracht om zonder hem verder te moeten.