programma zaterdag 24 augustus

Toertochten

Op zaterdag 24 augustus organiseerde het ‘Wouws Wieler Weekend’ de toertocht ‘De Lus van Wouw’ die voor elke toerliefhebber iets te bieden had. Er kon gekozen worden uit twee afstanden: een tocht van 80 km die kan worden uitgebreid met een extra lus van 60 km waardoor de totale afstand op 140 km kwam.

De tocht bracht u via een mooi stukje Brabant over autoluwe wegen via het imposante havengebied van Antwerpen richting Zeeland waar u na ongeveer 40 km, deels buitendijks over unieke fietspaden en wegen, de stopplaats in Rilland bereikte. BiciMondo in Rilland had op deze zaterdag haar deuren geopend om u te ontvangen. BiciMondo is importeur van het fietsenmerk De Rosa en heeft in een mooie showroom de allernieuwste modellen in vele kleurstellingen opgesteld staan. Tevens zijn er ook prachtige retromodellen te aanschouwen. Een lust voor de ogen van iedere fietsliefhebber. Op deze stopplaats was tevens een rijke bevoorrading.

Vanaf deze stopplaats had u de mogelijkheid om via een mooie route van zo’n 40 km weer richting Café | Zalen Donkenhof in Wouw te gaan of eerst nog een extra lus van 60 km door een bijzonder mooi stukje Zeeland te rijden waarbij de kans groot is dat u wegen ontdekte waar u nog nooit was geweest. Na deze mogelijke extra lus kwam u weer terug bij de verzorgingspost van BiciMondo waarna u de laatste 40 km kon volbrengen en op het gezellige wielerplein uw tocht kon afsluiten met een hapje en een drankje.

Om 9.30 uur en om 10.30 uur was er tevens de mogelijkheid om in groepsverband met aangepaste snelheid onder begeleiding van twee prominenten deze tocht te rijden. Om 9.30 uur startte de tocht van 140 km die met een snelheid van 29-30 km p/uur gereden werd en om 10.30 uur startte de tocht van 80 km die met een gemiddelde snelheid van 28-29 km p/uur gereden werd.

Voor het inschrijfgeld mocht u een bijzonder mooie en goed uitgepijlde route verwachten, een rijke verzorgingspost, bij de inschrijving was er koffie en bij terugkomst kon u de bij inschrijving ontvangen bonnen voor een consumptie en een pastahapje inruilen. Op het wielerplein kon u zich laten amuseren door de diverse activiteiten.

Deze toertocht werd georganiseerd en uitgezet door RTC De Molenrijders, in samenwerking met het Wouws Wieler Weekend.

ROUTES DOWNLOADEN

Download hieronder de GPS-bestanden (.gpx) van zowel de 80 km als de 140 km route.

LET OP: De bestanden zijn ingepakt als .zip-bestand. Pak eerst het .zip-bestand uit alvorens de routes te laden in je GPS apparaat.

gezinsrit

Rijwieltoerclub de Molenrijders uit Wouw organiseerde dit jaar in het kader van het Wouws Wieler Weekend een gezinsrit waaraan jong en oud konden deelnemen. Zaterdagmiddag 24 augustus werd er een route uitgezet van ongeveer 35 km door het mooie West-Brabantse landschap over voornamelijk autoluwe wegen en mooie fietspaden.

Inschrijving en start was tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Café | Zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Onderweg was er een rustpauze met een verfrissing. Deelname was € 2,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.

wielerplein

Vanaf 11.00 uur Gratis toegankelijk

tentoonstelling

Van 10.00 – 22.00 uur Gratis toegankelijk