programma zaterdag 26 augustus

Momenteel is de organisatie zich nog druk aan het beraden over de invulling van ‘De Lus van Wouw’. Zodra hier meer over bekend is zullen wij de activiteiten op deze pagina tonen!

Toertochten

Op zaterdag 27 augustus organiseert het ‘Wouws Wieler Weekend’ de toertocht ‘De Lus van Wouw’ die voor elke toerliefhebber iets te bieden heeft . Er kan gekozen worden uit twee afstanden: een tocht van 80 km die kan worden uitgebreid met een extra lus van 60 km waardoor de totale afstand op 140 km komt. De route voor dit jaar is iets gewijzigd t.o.v. de vorige toertocht waardoor wij u een nog mooiere route kunnen bieden.

De tocht brengt u via een mooi stukje Brabant over autoluwe wegen via het imposante havengebied van Antwerpen richting Zeeland waar u na ongeveer 40 km, deels buitendijks over unieke fietspaden en wegen, de stopplaats in Rilland bereikt. BiciMondo in Rilland opent op deze zaterdag haar deuren om u te ontvangen. BiciMondo is importeur van het fietsenmerk De Rosa en heeft in een mooie showroom de allernieuwste modellen in vele kleurstellingen opgesteld staan. Tevens zijn er ook prachtige retromodellen te aanschouwen. Een lust voor de ogen van iedere fietsliefhebber. Op deze stopplaats is tevens een rijke bevoorrading.

Vanaf deze stopplaats heeft u de mogelijkheid om via een mooie route van zo’n 40 km weer richting Café | Zalen Donkenhof in Wouw te fietsen of eerst nog een extra lus van 60 km door een bijzonder mooi stukje Zeeland te rijden waarbij de kans groot is dat u wegen ontdekt waar u nog nooit bent geweest. Na deze optionele extra lus komt u weer terug bij de verzorgingspost van BiciMondo waarna u de laatste 40 km kunt volbrengen en op het gezellige wielerplein uw tocht kan afsluiten met een hapje en een drankje.

Er is deze dag tevens de mogelijkheid om met een van de vaste groepen van RTC De Molenrijders, onder begeleiding van de koerskapiteins, deel te nemen aan deze toertocht. Op deze wijze kunt u kennis maken met het fietsen in een groep en evt. vragen over lidmaatschap etc. stellen.

Vertrektijden en snelheden groepen

  • Groep A: vertrektijd 9.00 uur, afstand 140 km gemiddelde 32-33 km/p.uur.
  • Groep B: vertrektijd 9.15 uur, afstand 140 km, gemiddelde 30-31 km p.uur.
  • Groep C: vertrektijd 9.30 uur, afstand 80 km, gemiddelde 28-29 km p.uur.

Voor het inschrijfgeld mag u een bijzonder mooie en goed uitgepijlde route verwachten, een rijke verzorgingspost, bij de inschrijving is er koffie en bij terugkomst kunt u de bij inschrijving ontvangen bonnen voor een consumptie en een hapje inruilen.

Deze toertocht wordt georganiseerd en uitgezet door RTC De Molenrijders, in samenwerking met het Wouws Wieler Weekend.

ROUTES

Alle deelnemers ontvangen enkele dagen voorafgaand aan de toertocht de GPS-bestanden van de route.

familierit

Rijwieltoerclub de Molenrijders uit Wouw organiseert dit jaar in het kader van het Wouws Wieler Weekend een familierit waaraan jong en oud kunnen deelnemen. Zaterdagmiddag 27 augustus is er een route uitgezet van ongeveer 35 km door het mooie West-Brabantse landschap over voornamelijk autoluwe wegen en mooie fietspaden.

Het ophalen van de routebeschrijving en de start is tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Café | Zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Onderweg is er een rustpauze met een verfrissing. Omdat de Rijwieltourclub De Molenrijders dit jaar 50 jaar bestaat is de deelname gratis. De vereniging wil bij gelegenheid van dat bijzondere jubileum graag deze fietstocht tijdens dit Wouws Wieler Weekend aanbieden aan iedereen die hiervoor belangstelling heeft.