programma zaterdag 26 augustus

de lussen van wouw

Op zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Rijwieltoerclub De Molenrijders in samenspraak met het bestuur van het Wouws Wielerweekend “De lussen van Wouw”. In het verleden werd tijdens het Wouws Wielerweekend de Lussen van Wouw georganiseerd, bestaande uit een toertocht van verschillende afstanden met een tussenstop bij BiciMondo, waar de toerrijders zeer gastvrij werden ontvangen.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een andere opzet onder de naam “De Lussen van Wouw”. Vanuit Café Zalen Donkenhof in Wouw zullen vier lussen in de vorm van een klaverblad worden verreden. Er zal een lus worden gemaakt van circa 20 km, een lus van circa 40 km. en twee lussen van circa 30 km. De deelnemers aan dit evenement kunnen er voor kiezen een of meer lussen te combineren, zodat elke mogelijke denkbare afstand kan worden gereden. Op die manier kunnen gezinnen met kinderen kiezen voor een lus van 20 km., niet ervaren toerrijders voor een afstand van 30, 40, 50 of 60 km. en ervaren toerrijders voor een langere afstand tot een afstand van 120 km. als alle lussen worden verreden.

De diverse groepen van de organiserende vereniging, RTC De Molenrijders, zullen de toertocht ook rijden. Niet-leden kunnen bij een van deze groepen aansluiten, maar kunnen er ook voor kiezen om de route zelf te rijden. 

  • De Molenrijders A en B rijden de vier lussen (in totaal circa 130 km.) met een gemiddelde van circa 31 à 32 km. per uur. Zij vertrekken ’s morgens om 08.00 uur.
  • De Molenrijders C rijden de lussen 2 en 4 (in totaal circa 75 km.) met een gemiddelde van circa 29 km. per uur. Zij vertrekken om 09.00 uur
  • De Molenrijders D rijden de lussen 1 en 3 (in totaal circa 55 km.) met een gemiddelde van circa 26 km. per uur. Zij vertrekken om 09.30 uur.

Hieronder zijn de lussen vermeld die op deze zaterdag verreden kunnen worden. Vanaf 08.00 uur kan er gestart worden. Omdat de organisatie om 16.00 uur het evenement wil beëindigen gelden voor de deelnemers de volgende voorwaarden ten aanzien van de starttijden:

  • Na 11:00 is het niet meer mogelijk om te starten voor deelname aan alle vier de lussen;
  • Na 12.00 uur is het niet meer mogelijk om te starten voor de toertocht van 100 km;
  • Na 13.00 uur is het niet meer mogelijk om te starten voor de toertocht van 80 en 90 km. De startdatum voor alle overige tochten sluit om uiterlijk 14.00 uur.

Doe mee!

Iedereen kan op zaterdag 26 augustus starten vanaf 8.00 uur tot ’s middags 14.00 uur onder de voorwaarde dat om 16.00 uur alle deelnemers binnen moeten zijn.

Het inschrijfgeld voor iedereen bedraagt € 5,- en voor kinderen tot en met twaalf jaar € 4,-. U kunt zich inschrijven via bovenstaande button.

ROUTES

Iedereen die zich via de website aanmeldt zal uiterlijk vrijdag 25 augustus de gpx-bestanden van de vier lussen per mail ontvangen. Voor de deelnemers die zich op de dag zelf inschrijven is bij de inschrijving een QR-code beschikbaar om de routes te downloaden. Via onderstaande buttons zijn de routes als .pdf-bestand te bekijken.

familierit

Rijwieltoerclub de Molenrijders uit Wouw organiseert dit jaar in het kader van het Wouws Wieler Weekend een familierit waaraan jong en oud kunnen deelnemen. Zaterdagmiddag 27 augustus is er een route uitgezet van ongeveer 35 km door het mooie West-Brabantse landschap over voornamelijk autoluwe wegen en mooie fietspaden.

Het ophalen van de routebeschrijving en de start is tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Café | Zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Onderweg is er een rustpauze met een verfrissing. Omdat de Rijwieltourclub De Molenrijders dit jaar 50 jaar bestaat is de deelname gratis. De vereniging wil bij gelegenheid van dat bijzondere jubileum graag deze fietstocht tijdens dit Wouws Wieler Weekend aanbieden aan iedereen die hiervoor belangstelling heeft.

Inschrijfformulier de Lussen van Wouw

Om mee te kunnen doen aan een of meer van de Lussen van Wouw kun je jezelf aanmelden via onderstaand formulier. Het aanmelden kan ook nog op de dag zelf, 26 augustus 2023 vanaf 08.00 uur bij Café Zalen Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 in Wouw. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,– (kinderen tot en met 12 jaar € 4,–) en dient voor vertrek te worden voldaan op de startlocatie.