programma zaterdag 24 augustus

Toertochten

Op zaterdag 24 augustus organiseert het ‘Wouws Wieler Weekend’ de toertocht ‘De Lus van Wouw’ die voor elke toerliefhebber iets te bieden heeft. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: een tocht van 80 km die kan worden uitgebreid met een extra lus van 60 km waardoor de totale afstand op 140 km komt.

De tocht brengt u via een mooi stukje Brabant over autoluwe wegen via het imposante havengebied van Antwerpen richting Zeeland waar u na ongeveer 40 km, deels buitendijks over unieke fietspaden en wegen, de stopplaats in Rilland bereikt. BiciMondo in Rilland heeft op deze zaterdag haar deuren geopend om u te ontvangen. BiciMondo is importeur van het fietsenmerk De Rosa en heeft in een mooie showroom de allernieuwste modellen in vele kleurstellingen opgesteld staan. Tevens zijn er ook prachtige retromodellen te aanschouwen. Een lust voor de ogen van iedere fietsliefhebber. Op deze stopplaats is tevens een rijke bevoorrading.

Vanaf deze stopplaats heeft u de mogelijkheid om via een mooie route van zo’n 40 km weer richting Café | Zalen Donkenhof in Wouw te gaan of eerst nog een extra lus van 60 km door een bijzonder mooi stukje Zeeland te rijden waarbij de kans groot is dat u wegen ontdekt waar u nog nooit bent geweest. Na deze mogelijke extra lus komt u weer terug bij de verzorgingspost van BiciMondo waarna u de laatste 40 km kunt volbrengen en op het gezellige wielerplein uw tocht kunt afsluiten met een hapje en een drankje.

Om 9.30 uur en om 10.30 uur is er tevens de mogelijkheid om in groepsverband met aangepaste snelheid onder begeleiding van twee prominenten deze tocht te rijden. Om 9.30 uur start de tocht van 140 km die met een snelheid van 29-30 km p/uur de tocht zal rijden en om 10.30 uur start de tocht van 80 km die met een gemiddelde snelheid van 28-29 km p/uur de tocht zal rijden.

Voor het inschrijfgeld mag u een bijzonder mooie en goed uitgepijlde route verwachten, een rijke verzorgingspost, bij de inschrijving is er koffie en bij terugkomst kunt u de bij inschrijving ontvangen bonnen voor een consumptie en een pastahapje inruilen en u op het wielerplein laten amuseren door de diverse activiteiten.

Deze toertocht is georganiseerd en uitgezet door RTC De Molenrijders in samenwerking met het Wouwse Wieler Weekend. Wij hopen u te mogen begroeten op 24 augustus voor deelname aan deze bijzondere toertocht in de regio West Brabant / Zeeland.

Inschrijven kan via deze link.

ROUTES DOWNLOADEN

Download hieronder de GPS-bestanden (.gpx) van zowel de 80 km als de 140 km route.

LET OP: De bestanden zijn ingepakt als .zip-bestand. Pak eerst het .zip-bestand uit alvorens de routes te laden in je GPS apparaat.

gezinsrit

  • 35 km met tussenstop onderweg
  • Inschrijven bij vertrek € 2,-, kinderen tot 12 jaar gratis
  • Inschrijven en start tussen 13.00 en 13.30 uur
  • Café | Zalen Donkenhof, Roosendaasestraat 61 Wouw

Rijwieltoerclub de Molenrijders uit Wouw organiseert dit jaar in het kader van het Wouws Wieler Weekend een gezinsrit waaraan jong en oud kunnen deelnemen. Zaterdagmiddag 24 augustus is er een route uitgezet van ongeveer 35 km door het mooie West-Brabantse landschap over voornamelijk autoluwe wegen en mooie fietspaden.

Inschrijving en start is tussen 13.00 uur en 13.30 uur bij Café | Zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Onderweg is er een rustpauze met een verfrissing. Deelname is € 2,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.

wielerplein

Vanaf 11.00 uur Gratis toegankelijk

tentoonstelling

Van 10.00 – 22.00 uur Gratis toegankelijk