wielerplein

Het wielerplein vormde de omlijsting van “de Lus van Wouw”. Op zaterdag 24 augustus waren er allerlei activiteiten voor jong en oud zodat iedereen kon genieten van de “dag van de fiets”.
Centraal stond het vertrek en de aankomst van de toertochten en de gezinstocht, maar er was meer:

BMX | FIETSCROSS

We zijn trots dat we in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant de mensen van Stichting Bikewise/Biketrail Holland naar Wouw hebben gehaald. Zij hadden een parcours aangelegd met obstakels zodat de jeugd kon kennismaken met de fietscrosssport.

Een ervaren instructeur zorgde ervoor dat dit alles veilig gebeurde en voor fietsen en helmen werd gezorgd.

WATTCYCLING+

Hoeveel Watt trap jij? Dat is de vraag die tegenwoordig vaak aan coureurs wordt gesteld. Wat(t) betekend dat en wat(t) zegt het?

Wattcycling+ Roosendaal kwam naar ons wielerplein om het uit te leggen. Zij brachten ook Wattbikes mee zodat je kon zien, voelen en proberen wat het is om op de meeste efficiënte manier te trainen die er op dit moment voorhanden is.

wk bandwisselen

De meeste hebben er een hekel aan; een platte band. Het wiel eruit halen, binnenband eruit, nieuwe erin, oppompen, wat een gedoe…

Maar als je er nu eens iets mee kunt winnen? Dan wordt het ineens wel leuk! Wie werd er Wouws Kampioen band verwisselen? Komt dat zien en daag elkaar uit!

terras en muziek

Natuurlijk is een wielerplein niets zonder een terras. Fietsen, maar ook fietsen kijken maakt dorstig! En met een lekker muziekje op de achtergrond wordt het nog gezelliger.

springkussen

Even niet fietsen op de BMX maar wel zin om te stuiteren? Dan konden de jongsten zich uitleven op het springkussen.

tentoonstelling

In de zaal van Donkenhof was er het hele weekend een tentoonstelling te bezoeken  over de roemruchte geschiedenis van de Ronde van Wouw.